Work at height intro 2,5h Training
Preliminary theory basics


Download original file
Vandernet_logo.jpg
No english product description available. Finnish description: 
 
Korkeanpaikantyöskentelyn perehdytyskoulutus putoamisvaarallisilla alueilla työskentelyyn. Teoriakoulutusta ja ratkaisumallien esittelyä. Ei sisällä osiota jossa osallistujat pukisivat itse varusteita päälle ja käyttäisivät niitä. Kesto 2,5 h. Hinta 500 € alv 0%. Osallistujamäärä rajoittamaton, eli kustannus per hlö on sitä pienempi mitä enemmän on osallistujia. 
 
Tavoite: 
Koulutus auttaa ymmärtämään turvallisemman ja tehokkaamman työskentelyn edellytykset putoamisvaarallisilla alueilla, ja antaa eväät työtehtäväkohtaisten riskienarviointien aloittamiseen ja koulutustarpeiden kartoittamiseen.  
 
Kohderyhmät: 
Kaikki putoamisvaarallisissa ja vaikeapääsyisissä paikoissa työskentelevät, joille on hyötyä hahmottaa korkeanpaikantyöskentelyn vaatimukset ja mahdollisuudet niin varusteiden, lainsäädännön kuin koulutuksen osalta. 
 
Sisältö: 
- Putoamisvaarallisella alueella olevat riskit ja niiden havainnoiminen sekä poistaminen  
- Oikean putoamissuojaimen valitseminen oikeaan paikkaan ja erilaisiin työtehtäviin 
- Nykäysvoimat, turvaetäisyydet, heilurivoimat, ankkuripisteiden lujuudet ja muut putoamisvaarallisten paikkojen turvallisuuteen vaikuttavat tekijät 
- Turvalliset, tehokkaat ja ergonomiset työskentelytavat: Käytännön esitys suojaimien tehokkaasta käytöstä ja niistä saavutettavat hyödyt, kuten työasemointi ja siitä saatava jatkuva työnaikainen tuki sekä turvallinen työkohteen lähestyminen. Kouluttaja suorittaa työ- ja tekniikkanäytökset, eli kyseessä ei ole korkeanpaikantyöskentelyyn kurssilaisia pätevöittävä koulutus 
 
Lisätietoa: 
Vastuullisimmat yritykset ovat ottaneet asian vakavasti ja työturvallisuuskoulutuksella sekä oikeilla varusteilla vähentäneet putoamisonnettomuuksia huomattavasti ja ovat oikealla tiellä kohti 0%:in tilastoa. Onnettomuuksia ja läheltäpiti -tapauksia kuitenkin tapahtuu vielä aivan liikaa. Suurin osa putoamisonnettomuuksista, eli n. 80 prosenttia, tapahtuu aliurakoitsijoilla. Aliurakoitsijat usein keräävät työvoiman pikaisesti, ja kouluttamiselle ei välttämättä jää riittävästi aikaa, tai siihen ei ole halua kustannusten takia. Kuitenkin aliurakoitsijalla on samat velvoitteet kuin pääurakoitsijalla, eli taata turvallinen työympäristö työntekijöilleen. Pääurakoitsijalla on lisäksi vastuu koko työmaan turvallisuudesta.  
Toisin sanoen pääurakoitsijan on vaadittava riittävä putoamissuojaus myös aliurakoitsijan työntekijöille ja vaadittava, että aliurakoitsija valvoo niiden käyttöä. Usein putoamissuojauksen järjestäminen mielletään vaikeaksi tai hidastavaksi tekijäksi. Syy on kuitenkin useimmiten epävarmuudessa miten putoamissuojaimia käytetään, mitkä ovat lain vaatimukset, miten lakisääteinen työtehtäväkohtainen riskienarviointi tulisi suorittaa ja mitkä ovat työntekijän sekä työnantajan vastuut korkeanpaikantyöskentelyssä. 
 
Oikeilla varusteilla, järjestelyillä ja koulutuksella voidaan kuitenkin nopeuttaa, tehostaa ja tehdä työ miellyttäväksi sekä turvalliseksi. Koulutus sisältää vahvan asennekasvatusteeman oikeanlaiseen turvallisuusajatteluun, jolloin koulutettavat ymmärtävät turvallisen työskentelyn tärkeyden, niin itselleen kuin lähiomaisilleenkin. 
Koulutusta saanut ammattilainen on työnantajalle riskitön sijoitus, ja vastuullinen, turvalliset työolosuhteet järjestävä työnantaja on työntekijälle vähimmäisvaatimus. 
 
Koulutuksessa käytetään seuraavien valmistajien varusteita: CT - Climbing Technology, Beal, Ikar.  
Koulutushintoihin lisätään kilometrikorvaukset 0,6 €/km ja mahdolliset yöpymiset. 
 
Sovi koulutusajankohta: Vandernet Oy / Pasi Halmisto: 0400-429 291, pasi.halmisto@vandernet.com 
Pictures
Files
Riskienarviointikaavake_putoamisvaaralliset_työolosuhteet_lyhyt_A4_versio_1.3_Vandernet_Oy.pdf
Riskienarviointikaavake_putoamisvaaralliset_työolosuhteet_täyspitkä_versio_1.3_Vandernet_Oy.pdf
Links
Vandernet - Työturvallisuuskoulutus


Brand Koulutus
Product Reference 6414471
Future Recommended Retail Price VAT24% 620.00
GTIN/EAN 6410064144710
Product Group Fall Protection and Climbing - Training
Electrical number 6414471
UNSPSC 86101709
Country of Origin FI
Classification Work Tactical
Vandernet.com visibility No


Open as new window