Takaisin ylösarrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Sähkönumeron arkistointi


Kun tuoteelle ei enää tarvita sähkönumeroa, esimerkiksi sen valmistuksen/maahantuonnin loppumisen vuoksi, niin tuote/sähkönumero arkistoidaan. Arkistoidulla sähkönumerolla oleva tuote ei enää nouse esiin tuotehauissa ellei erikseen valita vaihtoehtoa: hae myös arkistoiduista tuotteista.

 

Arkistointi itsepalvelussa

Sähkönumero.fi-itsepalveluun kirjautuneelle käyttäjälle tuotekortilla on toiminto Arkistoi tuote, jonka avulla yksittäiset tuotteet on helppo arkistoida sekä antaa arkistointipäivämäärä, jolloin tuote arkistoidaan vasta ilmoitettuna päivänä ja korvaavan tuotteen sähkönumeron.

Jos arkistoitavia tuotteita on paljon, niin silloin tuotteet kannattaa listata Tuotetietostandardi-exceliin esimerkiksi Sähkönumerot.fi-palvelun Tuotetietokansion avulla ja merkitään excelissä tuotteille  A-sarakkeeseen P-kirjain (P=poisto) sekä tarvittaessa arkistointipäivämäärä (excelin sarake AX), jolloin tuote arkistoidaan vasta ilmoitettuna päivänä. Arkistoinnin yhteydessä voi ko. tuotteelle ilmoittaa korvaavan tuotteen sähkönumeron (excelin sarake AB) . Täydennetty Tuotetietostandardi ajetaan järjestelmään Tuo tiedot Tuotetietostandardilla -toiminnolla, joka löytyy Tuotetiedot-välilehdeltä ja tallennetaan/hyväksytään samalla tavalla kuin muutkin tuotetietojen muutokset.

 

Arkistointipyyntö

Voit myös lähettää täydennetyn Tuotetietostandardin sähköpostin liitteenä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Tuotteelle annettu sähkönumero esiintyy toimitusketjussa monissa eri järjestelmissä ja luetteloissa, joten tieto tuotteen poistumisesta ei välttämättä tavoita heti kaikkia toimijoita. On myös hyödyllistä, että tuotteiden käyttäjät löytävät tarvittaessa tuotetietoa myös markkinoilta poistuneista tuotteista. Tämän vuoksi tuotteita ei poisteta rekisteristä kokonaan, vaan tiedot arkistoidaan.

Oletuksena Sähkönumerot.fi hakutuloksissa näkyvät vain aktiiviset tuotteet. Arkistoidut tuotteet saa näkyviin valitsemalla haku-toiminnoissa: Hae myös arkistoituja tuotteita.

Arkistoiduista tuotteista ei laskuteta. Lähetä tuotteiden arkistointipyynnöt 15.1. mennessä, jotta ne tulevat huomioiduksi ko. vuoden laskutuksessa, sillä laskutus tehdään tammikuun lopussa aktiivisena olevien numeroiden perusteella.