LED muuntaja 24V, 150W, DALI himmennettävä, IP67

Varastossa 16
SKU
24V-150W-DALI

Laadukas Mean Wellin valmistama DALI virtalähde 24V led nauhalle, kestää 150W kuormaa. Muuntajaa voidaan himmentää DALI järjestelmässä. Kosteussuojattu IP67.

164,00 €
LED muuntaja 24V, 150W, DALI himmennettävä, IP67 is available to buy in increments of 1

Laadukas Mean Wellin valmistama DALI virtalähde 24V led nauhalle, kestää 150W kuormaa. Virtalähteessä on yksi ulostulo, jonka voi tarvittaessa haaroittaa useammalle nauhalle (ei pikaliitintä). Virtalähteessä ei ole pistotulppaa. Muuntajaa voidaan himmentää DALI järjestelmässä.

Voit kytkeä tähän virtalähteeseen yhteensä 8m TASAINEN 17W/m led nauhaa (24V nauhat).

Takuu huikeat 5 vuotta!

Virtalähde sopii myös kosteisiin tiloihin ja ulkokäyttään (IP67).

Mitat

Pituus: 220mm
Leveys: 64mm
Korkeus: 36mm

CE, RoHS, SELV, IP67.

Lisätiedot
Takuu (vuosi) 5 vuotta
Malli 150W DALI 24V IP67
Wattimäärä 150,00
Mitat 220x64x36mm
Tuotteen korkeus 3.6
Tuotteen leveys 6.4
Tuotteen syvyys 22
Hyväksyntä CE, RoHS, IP67, SELV
IP-luokka IP67
Muuta Valmistaja Mean Well
Asiakasarviot

MIKÄ ON CRI, ELI VÄRINTOISTOINDEKSI

Laadukkailla LED-valoilla on myös korkea värintoistoindeksi eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäyttöön on yli 90, ja nykyään monet markettivalot ovat valitettavasti lähempänä 80:tä.

CRI kertoo, kuinka hyvin LED-valo näyttää värit sellaisina kuin niiden pitäisi olla. Suunnittelijoille ja arkkitehdeille, sekä sisustajille sen pitäisi olla yksi tärkeimmistä näkökohdista. Varmista, että valaistus on täydellinen, jotta taideteoksesi on sellainen kuin sen on tarkoitus olla.

Mikä on CRI, eli Värintoisto indeksi

Värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi ilmaistaan numerona asteikolla nollasta sataan, jossa 0 = ei värintoistoa ja 100 = täysi värintoisto. LED-valojen värintoistoindeksi tunnetaan myös nimellä Ra, joka mitataan pienemmällä asteikolla kuin CRI. Tämä Ra-arvo ei sisällä esimerkiksi punaisia sävyjä tai ihon sävyjä, joten se on "kaunisteltu" luku LED-valon todellisesta laadusta.

RA-luku

Ra-arvo mittaa värien toistoa kahdeksan eri vertailuvärin avulla. CRI ottaa huomioon laajemman (15) aallonpituusalueen, mukaan lukien punaiset ja muut lämpimät värit. Ra-arvo lasketaan leikkaamalla aallonpituusalue, painottamalla sinisiä ja violetteja sävyjä ja laskemalla R-lukujen 1-8 painotettu keskiarvo.

Ra-arvon ulkopuolelle jäävät muun muassa kirkkaiden punaisten, keltaisten ja vihreiden sävyjen värintoisto sekä lähellä ihon sävyä olevat sävyt. Näitä kuvaavat R-arvot 9-15. Seuraavassa on kuva mittaustuloksesta jolla helposti hämätään kuluttajaa.

Tämä mittaustulos on 9W CCT Led spotista

Tämä mittaustulos on 9W CCT Led spotista

 

Lue lisää aiheesta:

Ledien värintoisto – Mitä eroa on CRI ja Ra-arvolla

Asiakkaiden kysymykset
Kuinka pitkän liitosjohdon voin laittaa 12V tai 24V muuntajan ja valaisimen väliin?
24V kestää normaalilla 0,75mm3 liitosjohdolla helposti 15-20m. 12V tuotteissa jännite tippuu puolet nopeammin.
Mihin muuntaja sijoitetaan?
Esimerkiksi keittiöissä, työtasovalaistusta tehdessä, muuntaja voidaan asentaa kaapin päälle, ylähyllylle tai sokkelin taakse. Langattomasti ohjattava muuntaja voidaan laittaa vaikka pistokkeella mikroaaltouunin taakse, jääkaapin päälle tai jopa liesituuletinkaappiin. Huoneissa muuntaja asennetaan yleensä huoltoluukun taakse tai jos huoneessa on paneelivalaisimia, voidaan niitä käyttää myös luukkuina. UIos sijoitettavissa muuntajissa tulee huomioida riittävä IP luokitus.
Kuinka lasketaan muuntajan koko? Mitä tarkoittaa 100W käytännössä?
Muuntajan koko lasketaan kertomalla led nauhan metrimääräinen kulutus asennukseen käytettävällä pituudella, jonka jälkeen luku kerrotaan vielä luvulla 1,1 tai 1,15, jotta saadaan 10-15 % pelivara. Esimerkiksi 100W, eli 100 Wattia tarkoittaa muuntajalla sen kokonaiskuorman kestoa. Jos muuntajaan asennetaan led nauhaa, jonka teho on 14,4W/metri, kestää tuo 100W muuntaja led nauhaa 10% pelivaralla 6,3 metriä.
Voinko asentaa samaan muuntajaan useita eri led nauhoja?
Kyllä voit. Led nauhat asennetaan kaikki rinnakkain (eli väri väriin) plussat omaan nippuun ja miinukset omaan nippuun. Tämän voit tehdä, vaikka sokeripalan tai Waco -liittimen avulla. Huomioithan että muuntajassa kuitenkin riittää kokonaiskuormankesto.
Mitä eroa on 12V ja 24V muuntajalla?
12V on 12 voltin jännittellä toimiva järjestelmä ja 24V taas 24 volttia. Näitä ei saa sekoittaa. 24V jännitteellä toimivat led tuotteet toimivat luotettavammin sillä jännite ei laske niin nopeasti pitkillä matkoilla.
Mitä tapahtuu jos laitan 12V led nauhaa 24V muunjaan tai päin vastoin?
12V led nauha 24V muuntajassa syöttää liikaa jännitettä led nauhalle ja se kuumenee liikaa ja sen palaa nopeasti loppuun. 24V nauha taas ei edes käynnisty 12V virtalähteellä.
Kuinka pitkän liitosjohdon voin laittaa 12 tai 24V muuntajan perään ennen valaisinta?
24V kestää normaalilla 0,75mm3 liitosjohdolla helposti 15-20metriä. 12V jännite tippuu puolet nopeammin.
Mikä on DALI?
DALI on oma kansainvälinen standardi jossa valaistusta ohjataan uudelleen ohjelmoitavalla järjestelmällä. ks lisää: https://www.digitalilluminationinterface.org/ Käytännössä valaisimien sähköon rinnalla kulkee 2 napainen heikkovirtajohto ohjausta varten.
Mikä on Ampeeri? Watti? Teho?
Watti = Ampeeri / Teho. Eli 5A muuntaja 24DCV jännitteellä kestää 120W tehon tai 120W kestävä muuntaja 24V jännitteellä on 5A.
Löysitkö sen mitä olit etsimässä?
N/A

Arvostelut & Arvioinnit

Arvostele

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved