Work at Height Basic 1day
Safety training


Download original file
Ari Piela IRATA3 tason tyo.jpg
No english product description available. Finnish description: 
 
Vastuullisimmat yritykset ovat ottaneet asian vakavasti ja koulutuksella sekä oikeilla varusteilla vähentäneet putoamisonnettomuuksia huomattavasti ja ovat oikealla tiellä kohti 0%:in tilastoa. 
 
Onnettomuuksia ja läheltäpiti -tapauksia kuitenkin tapahtuu vielä aivan liikaa. Suurin osa putoamisonnettomuuksista, eli n. 80 prosenttia, tapahtuu aliurakoitsijoilla. Aliurakoitsijat usein keräävät työvoiman pikaisesti, ja kouluttamiselle ei välttämättä jää riittävästi aikaa, tai siihen ei ole halua kustannusten takia. Kuitenkin aliurakoitsijalla on samat velvoitteet kuin pääurakoitsijalla, eli taata turvallinen työympäristö työntekijöilleen. Pääurakoitsijalla on lisäksi vastuu koko työmaan turvallisuudesta.  
 
Toisin sanoen pääurakoitsijan on vaadittava riittävä putoamissuojaus myös aliurakoitsijan työntekijöille ja vaadittava, että aliurakoitsija valvoo niiden käyttöä.  
 
Usein putoamissuojauksen järjestäminen mielletään vaikeaksi tai hidastavaksi tekijäksi. Syy on kuitenkin useimmiten epävarmuudessa miten putoamissuojaimia käytetään, mitkä ovat lain vaatimukset ja mitkä ovat työntekijän sekä työnantajan vastuut kattotyöskentelyssä. 
 
Oikeilla varusteilla, järjestelyillä ja koulutuksella voidaan kuitenkin nopeuttaa, tehostaa ja tehdä työ miellyttäväksi sekä turvalliseksi. Koulutuksessa käydään läpi työturvallisuuslain vaatimukset, turvalliset tekniikat ja varusteet. Koulutus on pääosin käytännön harjoitusta oikeissa olosuhteissa. 
 
Kouluttajana toimii Suomen ainoa IRATA 3-tason läpäissyt kouluttaja, Ari Piela, Vandernet Oy:stä. 
 
Perustasokoulutus antaa valmiudet turvallisempaan ja tehokkaampaan työskentelyyn putoamisvaarallisilla alueilla ja auttaa työntekijää hahmottamaan riskienarviointiin liittyviä perusasioita. Koulutusta saanut ammattilainen on työnantajalle riskitön sijoitus, ja vastuullinen, turvalliset työolosuhteet järjestävä työnantaja on työntekijälle vähimmäisvaatimus. 
Koulutus on myös voimakasta asennemuokkausta oikeaan turvallisuusajatteluun. 
 
Koulutuspäivän hinta on 1400 euroa alv 0% + km korvakset sekä mahdolliset yöpymiskustannukset. Päivässä koulutettavan ryhmän koko on 4-12 henkilöä, eli kustannus on osallistujamäärästä riippuen 117-350 euroa/hlö. 
Koulutus suositellaan uusittavaksi säänöllisesti. Suositeltu enimmäisväli koulutusten välillä on kolme vuotta. 
Pictures
Files
Riskienarviointikaavake_putoamisvaaralliset_työolosuhteet_lyhyt_A4_versio_1_0_Vandernet_Oy.pdf
Riskienarviointikaavake_putoamisvaaralliset_työolosuhteet_täyspitkä_versio_1_0_Vandernet_Oy.pdf
Työturvallisuuskoulutus_Korkeanpaikantyöskentely_Vandernet_Oy.pdf
Links
Vandernet - Työturvallisuuskoulutus


Brand Koulutus
Product Reference KPT KOU1
Future Recommended Retail Price VAT24% 1984.00
Product Group Fall Protection and Climbing - Training - Work safety training
Electrical number 6413962
UNSPSC 86101709
Country of Origin FI
Classification Work Tactical
Vandernet.com visibility No


Open as new window