Takaisin ylösarrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

 

 

Linkit ja dokumentit

Tuotekortin linkki- ja dokumenttipaikat

Asiakkaat haluavat nähdä tuotteista monipuolisesti erilaisia tietoja Sähkönumerot.fi-tuotekorteilta.

Sähkönumerot.fi-palvelusta välitetään tuotetietoa myös eteenpäin rajapintojen avulla esimerkiksi tukun järjestelmään. Etenkin silloin, kun tiedot liikkuvat suoraan järjestelmien välillä on tärkeää, että tiedot on tallennettu oikean paikkaan. Varmistathan, että lisäät linkit ja dokumentit niille kuuluville paikoille.

Jos tuoLinkit dokumentittteella on eri tiedostomuotoisia 3D-kuvia /tietomalleja, ne voi liittää dokumentteihin pakattuna tiedostona. Sallittuja tiedostomuotoja ovat: .zip, .7z, .tar ja .rar. Myös esimerkiksi DoP-dokumentiksi voi lisätä pakatun tiedoston, jos tuotteella on useampi kuin yksi DoP-dokumentti.

 

 

Sähkönumerot.fi tuotekorteilta voidaan tehdä linkkejä toimittajan omille tuotekorteille. Linkkien toteuttamisella kävijämääriä saadaan nostettua toimittajan sivuille kahdella eri tavalla. Suorat linkit tuotekorteilta ohjaavat asiakkaita sivuille sekä nostavat sivujen näkyvyyttä hakukoneissa (ns. hakukoneoptimointi).

Yksittäiset linkit

Linkit voi ilmoittaa tuoteavauksen yhteydessä Tuotetietostandardissa. Myöhemmin tuotteille tehtävät linkit voi ilmoittaa listaamalla taulukkoon tuotteen sähkönumerot sekä näihin liittyvä linkkiosoitteet, kuten esimerkissä alla.


Koneelliset linkit (ns. dynaaminen linkki, deep-link)

Koneellisilla linkeillä tarkoitetaan sähkönumerojärjestelmän automaattisesti tietyn säännön mukaan tekemää linkkiä. Linkki voidaan yleensä toteuttaa jos tuotekorttien osoitteessa on näkyvissä jokin tuotteen tunnistava tekijä, kuten toimittajan tuotekoodi tai sähkönumero. Linkki voidaan usein myös toteuttaa sivujen tuotehakutoimintoon.

Linkki voidaan tuottaa käyttämällä jotain seuraavista kentistä:

  • sähkönumero
  • sähkönumero välilyönnein
  • toimittajan tuotekoodi
  • toimittajan tuotekoodi2
  • EAN-koodi
  • tuotesarja
  • tekninen nimi

Esimerkki dynaamisesta linkistä: www.toimittajan-sivu.fi/tuote?hae=1234567

Linkissä siniseen osuuteen on lisätty automaattisesti jonkin yllä valitun kentän sisältö. Jos valittu kenttä on tyhjä, jätetään linkki näyttämättä Sähkönumerot.fi tuotekortilla.