Takaisin ylösarrow_upward
Kansiossa ei ole tuotteita.

Tuotetietostandardi

Tuotetietostandardi - yleistä

Tuotetietostandardi on sähkö-, LVI- ja rakennusaloilla Suomessa laajasti käytössä oleva de facto teollisuusstandardi, joka määrittelee sen mitä tuotetietoja ja miten esitettynä sähkö-, LVI- ja rakennustuotteista tulee välittää kiinteistö- ja rakennusalan toimitusketjussa Suomessa. Tuotetietostandardin määrittely löytyy mm. wikipediasta.
 

Tuotetietostandardi-excel

STK Tuotetietostandardi 2019.xlsx on uusin Tuotetietostandardia hyödyntävä tuoteavauspohja, jolla sähkötuotteiden avaus- ja muutostiedot toimitetaan sekä Sähkönumerot.fi-palveluun että tukkuihin. Voit ladata Tuoteavauspohjan Tietoa ja Ohjeet -välilehden Tiedostot-kohdasta.

Tuoteavauspohjassa on merkitty värikoodien avulla mitkä tiedoista ovat vähimmäistietoja kun haetaan sähkönumeroa tuotteelle (tummansiniset sarakeotsikot) ja mitä tietojä pitää vähintään olla edellisten lisäksi kun tuote avataan tukkuihin (vaaleansiniset sarakeotsikot).

Tuotetietostandardi vähentää valmistajien ja maahantuojien sekä tukkujen tuotevastaavien työmäärää. Useiden erilaisten avauspohjien täyttäminen eri tukuille hidastaa tuotteiden avaamista ja aiheuttaa virheitä tuotetiedoissa. Virheelliset tuotetiedot vastaavasti aiheuttavat tukuille ja tukkujen asiakkaille ongelmia, jotka vähentävät toimitusketjun tehokkuutta.

 Tuotetietostandardi 2019
 

Tuotteesta voi toimittaa eteenpäin entistä enemmän tietoa

Tuotetietostandardin uusin 2019 versio sisältää uusia tuotetietopaikkoja:

Toimittajan ja tuotemerkin logotiedot

Tuotetietostandardiin on lisätty oma paikka toimittajan (tietotunniste TT102) ja tuotemerkin (TT111) logoille. Tiedoston mukana ei kulje itse kuvatiedostoa vaan linkkiosoite, josta logon voi ladata. Huomaa, että tuotekortille tehtävät logomuutokset on edelleen pyydettävä liiton toimistosta, niitä ei voi tallentaa itsepalvelussa.


STUL-takuu -tieto

Nyt myös STUL-takuusta tieto välittyy eteenpäin Tuotetietostandardilla (tietotunniste TT503). Huomaa, että STUL-takuu -merkintä on edelleen pyydettävä liiton toimistosta, sitä ei voi tallentaa itsepalvelussa.
 

Tarvitset myös näitä tuotteita -listaus

Tuotekortti-sivun alareunaan on nyt mahdollista luoda oma lista otsikolla Tarvitset myös näitä tuotteita. Tämä listaus on tarkoitettu sellaisille tuotteille, joita tuote tarvitsee ollakseen toimiva tuote. Katso esimerkiksi sähkönumero 4209544 .

Listalla näkyvät ne tuotteet, jotka on ilmoitettu tuotekortin muokkausnäkymässä Muut-kohdassa. Tuotetietostandardi-excelissä tälle tiedolle on varattu kenttä TT530. Kenttään merkitään tarvittavat sähkönumerot pilkulla erotettuna. 

Tarvitset myös näitä tuotteita -listauksen alla näytetään Katso myös nämä tuotteet -listaus, joka muodostuu niistä tuotteista, joilla on sama kuva, tuotekuvaus tai dokumentti kuin tuotekortin tuotteella.